Tres emprenedors gironins creen VOLT, un carregador de dispositius mòbils sense fils per a establiments d’hostaleria, restauració, oci i altres espais amb gran afluència de gent.
Els economistes Àlex Garcia i Robert Ponjoan, i el futbolista Marc Muniesa, veïns de Lloret de Mar i de l’Estartit, van presentar VOLT, un innovador sistema de càrrega sense fils i amb prestacions que no té cap altre carregador del mercat, pensat per a restaurants, hotels, creuers, aeroports, hospitals, gimnasos, discoteques… llocs amb molta afluència de gent que pot tenir la necessitat de carregar la bateria del seu dispositiu. Es tracta d’una solució universal compatible amb tots els telèfons del mercat, inclosos els de nova generació (iPhone 8 i X d’Apple, S8 de Samsung i Note8), amb un disseny propi d’inspiració industrial i acabats metàl·lics d’alta qualitat. L’han llançat al mercat a través de la plataforma de micromecenatge Kickstarter amb un preu rebaixat al 40%.
VOLT Charging, l’empresa creadora de VOLT, ha ideat dos productes diferenciats. El VOLT Oneés d’ús individual, i consta d’una bateria sense fils, que es carrega dipositant-la damunt d’una estació amb cable a través d’inducció magnètica. Les 100 primeres unitats VOLT One es poden adquirir a través de Kickstarter a 69 euros. Aquest aparell compta amb una potent bateria que pot carregar el dispositiu mòbil completament fins a 3 vegades i disposa de connectors magnètics adaptables (lightning, microUSB i USB-C) per als dispositius que no tinguin tecnologia Qi. Aquest nou sistema de càrrega permet utilitzar el telèfon còmodament mentre es carrega, sense fils ni necessitat d’endolls. A més, la seva forma convertible permet utilitzar-lo com a suport. “S’ha acabat la tirania dels cables i s’ha acabat fer acrobàcies al sofà per poder carregar el mòbil”, afirma Àlex Garcia, i afegeix que “es tracta d’oferir la possibilitat de tenir bateria al teu dispositiu mòbil de forma permanent al llarg de tot el dia, ara que cada cop duren menys; estem cobrint una demanda real”.
L’altre producte VOLT, la principal aposta dels seus creadors, és la torre modular VOLT Hive, que permet carregar fins a 5 estacions de VOLT One al mateix temps i està pensada específicament per a establiments i empreses amb gran afluència de persones. Les 100 primeres unitats es poden adquirir a través de Kickstarter per 345 euros. “Que els wifi gratuït als establiments era ja ara un valor afegit, doncs ara amb VOLT se n’oferirà un altre que dona resposta a les necessitats actuals”, assegura Àlex Garcia. VOLT Hive és personalitzable per a cada negoci.
El defensa del Girona FC, Marc Muniesa, amic d’infantesa d’Àlex Garcia, va creure en el projecte des del primer moment: “em van oferir formar part de l’empresa i ni m’ho vaig pensar”, assegura. La idea de VOLT Charging és exportar aquest nou servei arreu del món i, pel que fa a Catalunya, Muniesa considera que tindrà molta acceptació “perquè aquí tenim molt turisme i, per tant, molta demanda potencial”. En aquest sentit, Robert Ponjoan parla de donar servei al “tecnoturisme” a través d’aquests productes, que “són únics al món amb aquestes prestacions”, assegura.
Els també jugadors del Girona FC, Àlex Granell, Carles Planas i Eloi Amagat, són socis de VOLT Charging. “Implicar-nos en un projecte com aquest, que ens atrau molt, és també una manera de diversificar, de fer coses diferents al futbol que, a més a més, un dia s’acaba”, afirma Amagat
No Comments